Nieuwsbrief moe..
Help, hoe krijg ik meer bezoekers?
 
 

Video opnemen voor mijn webshop, IK?!

De laatste tijd kom ik vaak mensen tegen die altijd naar Insta stories kijken, het zelf dolgraag zouden willen doen, maar het niet durven. Ze weten dat het hun bedrijf een boost zal geven, ze weten hoe het moet, maar toch is er iets wat hen tegen houdt. Aangezien niets menselijk mij vreemd is (want oh god wat zullen ze wel niet van me denken..!), schrijf ik dit blog ook een beetje voor mezelf.

Zelf-saboterende gedachten, oftewel die kleine stemmetjes in hoofd die ervoor zorgen dat je je kleiner voordoet dan je bent, zijn hardnekkig, irritant en vaak volkomen overbodig.

Als je moeite hebt om jouw gedachten af te stemmen op jouw intenties kan het jouw geluk en succes belemmeren, omdat dit soort gedachten zijn gericht op wat er mis is, wat ontbreekt, of de negativiteit van de situatie in plaats van de positieve kanten!

Herken je dit?

  • Pffff al die mensen…

Heb jij een introverte inslag, dan heb je de neiging om je beslissingen af te laten hangen van de hoeveelheid mensen die jou zouden kunnen gaan zien (bv tijdens het opnemen van een video of FB live). Je hebt de neiging om beslissingen te nemen die niet goed zijn voor je, omdat je je dan niet comfortabel voelt met wie je bent. Je houdt je klein!
>> Draai die gedachte om door niet te focussen op het aantal mensen, maar concentreer je op 1 ding: en dat is: wat zou degene doen die dit wel kan/ durft of al doet? En stap even in de huid van die persoon!

  • Ik ben te ____

Altijd als je begint met een gedachte “ik ben te …’ dan zit je in de problemen. Het komt vaak voor dat je je zorgen zit te maken over dingen die niemand anders OOIT denkt over jou. Heb je een scheve tand, een gekke stem, een onderkin, trek je rare bekken, én zeg je echt veel te veel eeeeh? Stel je eens voor dat alles wat je over jezelf denkt, je hardop te horen zou krijgen van een vriendin. Elke keer weer. Sta daar eens even bij stil. Denk je dat jullie dan nog lang vriendinnetjes zullen zijn? I don’t think so…
>> Als je merkt dat je weer tegen jezelf zegt dat je te dik bent, te dom, te [vul maar in], zeg dan direct STOP. Om jouw doel te bereiken kun je beter zeggen: ook al denk ik dat ik te […] ben, ik vind dat oké want ik doe dit gewoon. Ik ben stoer en sta erboven.

  • Ik ga het doen als ik ______

Je hebt het waarschijnlijk vaak gezegd tegen jezelf: “Ik ga het doen als ik er een cursus over heb gedaan, want ik weet nog niet genoeg”; “Ik ga het doen als ik het huis/ keuken/ kantoor/ de kat schoon heb gemaakt.”; “Ik doe het als ik wat minder weeg.”; “Ik ga het doen als ik me heb opgemaakt, nagels heb gelakt, etc.”.
>> Tenzij het echt nodig is om het ding te doen dat je kan invullen (bv ‘als ik de camera heb laten repareren’), is het verder NIET toegestaan dat je al het bovenstaande als smoes gebruikt.

  • Ik ben niet goed in_____

Je hebt het misschien je kind, jezelf, of iemand anders horen zeggen: “Maar ik ben niet goed in schrijven.” Of “Ik ben niet goed in koken.”; “Ik ben niet goed in uitleggen.”
>> De waarheid is, niemand kan iets doen zonder te leren hoe het moet. Niemand springt gewoon uit de baarmoeder en weet hoe die moet koken, schrijven, lezen, of rekenen. Iedereen kan leren wat ze willen leren, als je maar even de tijd en moeite neemt om het te doen. Zie je hoe subtiel ik dat woord doen dikgedrukt neer heb gezet? DOEN dus.

  • Ik moet ____

Heb je ooit gehoord dat het belangrijk is om niet te ‘moeten’? Niet alleen is het een slecht idee om iets te moeten voor anderen, maar nog erger is het om iets te moeten van jezelf.
>> Vervang het woord ‘moet’ eens met ‘wil’? En kijk eens wat een andere lading dat geeft? Magie!

  • In het verleden ___

Blijven hangen in het verleden en blijven nadenken over wat iemand ooit heeft gedaan of gezegd over jou, helpt niet om je zelf-sabotage te overwinnen. Hoewel het goed is om het verleden te gebruiken als een leer voorbeeld, is het niet goed om het te gebruiken als een excuus om niet vooruit te gaan.
>> Onthou dat alleen jij de leiding hebt van je tegenwoordige zelf. De rest is achtergrondruis.

  • In de toekomst ____

Net zoals je niet wilt concentreren op het verleden, zal je ook niet overdreven moeten richten op later. Denk je vaak: “ja maar wat nou als….”?
>> Vandaag is alles wat je hebt. Focus op vandaag en morgen zal zorgen voor zichzelf. Echt, wijsheid van een tegeltje maar wel waar.

  • Was ik was meer als____

Ga jezelf nooit vergelijken met iemand anders op een negatieve manier: ‘You can’t create what you hate’!
Het is oké om te kijken naar wat iemand heeft bereikt, om te leren hoe het ook kan, en daar inspiratie uit te halen, en weet je? Die andere mensen zijn ook gewoon maar een keer begonnen. En die hebben ook heus wel eens een slechte dag of een niet zo’n goede haar-dag. Vind jij ze daarom minder leuk om te volgen? Welnee! Zo is het andersom dus ook. En wanneer je veel volgers hebt zul je echt wel momenten mee gaan maken dat anderen iets onaardigs zeggen. Of denken. Kan jij daar iets mee? Nope.

Wanneer je merkt dat je snel gericht op een negatief aspect van elke situatie, ga dan bewust kijken wanneer dat is. En corrigeer jezelf dan direct!
En ja, soms komt er in je leven trieste of negatieve tijd ervaring, dat is normaal. Die zijn er natuurlijk. Het gaat over hoe je jezelf de rest van de tijd neerzet, waardoor je sterker en sterker in je eigen schoenen gaat staan!